Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010

Κρυώνωωωωωωωωωωω!!!!

Σε αυτό το Παρίσι συνέχεια κρυώνω. Θα με ρωτάνε τί θυμάσαι από το Παρίσι, θα περιμένουν να τους πω κάτι τρομερό και θα ακούνε "το κρύο". Ξεκινάμε με γερό κρύο από Οκτώβρη και συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε το Μάη λίγο πιο πάνω από το 10. -4 με +4 επί δύο μήνες συνέχεια. Ανέβασε λίγο βρε πουλάκι μου θερμοκρασία. Κάνε ένα διάλειμμα που έχουμε γίνει παγωτό. Έχω βαρεθεί να ντύνομαι σαν κρεμμύδι και πάλι να κρυώνω. Το μόνο που χαίρομαι είναι πως εδώ είναι η χαρά του αξεσουάρ. Καπέλο ή σκουφάκι ή casquette ασορτί με γάντι και κασκόλ. Très chic!
Εντωμεταξύ έχει αυτές τις ημέρες έναν φοβερό ήλιο. Εμείς στην Ελλάδα λέμε "ήλιος με δόντια". Εδώ έχει χαυλιόδοντες. Μα να μην ζεσταίνει λίγο! Τίποτα λέμε! Είτε έχει ήλιο είτε όχι το ένα και το αυτό. Κι αυτόν μεταλλαγμένο τον έχουνε.
Τελικά δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Γαλλική Επανάσταση έγινε Ιούλιο. Εάν είχε γίνει νωρίτερα οι επαναστάτες θα είχαν πεθάνει από την παγωνιά πριν φτάσουν στη Βαστίλλη.
Άλλος ένας επιστημονικός συλλογισμός ολοκληρώθηκε. Στην επόμενη ανάρτηση θα ασχοληθώ με την τέχνη. Τόσο καιρό είμαι στο Παρίσι και δεν έχω μιλήσει για τέχνη.
A bientôt alors!

2 σχόλια:

  1. Μπήκε Μάιος και μετά από 2-εβδομάδες καλοκαιρίας ξανάρθε ο χειμώνας.... πάνε τα μυρωδικά μου.... Ίσως κατά τα τέλη Μαΐου ξαναζεσταθούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ήρθες στο blog.

    Και την προηγούμενη χρονιά και την φετινή τον Μάϊο δεν άντεχα καθόλου να είμαι με τα πουλόβερ, την ομπρέλα και τις μπότες και να μου λένε στην Ελλάδα ότι είναι με τα σορτς και έχουν σκάσει από την ζέστη.

    Ελπίζω να ανέβηκε πια λίγο η θερμοκρασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή